Bandet spelar fel musik!Det är er kväll ikväll. Ni har gift er, haft en underbar middag med era bästa vänner och släkt. Det är dags för brudvalsen, den går jättebra och nu är det fest!

Men ni gillar inte musiken...

Bandet spelar inte alls den musik ni hade hoppats på. Vad kan du då göra?

En del tycker att det bara är att gå fram till bandet och säga att det är dags att byta genre och ibland kanske det kan funka. Jag anser dock att det då är försent. Ni kan alltid fråga men inte kräva. Det är lite sent för det på kvällen.

Det ni kan göra som brudpar är några saker men för den saken sagt, inte att detta gäller alla band.Prata med bandet innan och fråga vilken typ av repertoar de spelar och låt bandet ge exempel. Många band lirar pop-musik jättebra och säger att de litar kasedans (foxtrot) också men har inte koll på det senare ut har slängt ihop "Leende guldbruna ögon" och "Min gitarr" och tycker sedan att det är klart. Jag är dock inte säker på att era äldre släktingar håller med. Det är arrogans att inte ta all musik på samma allvar.

Men det är viktigt med en sak, låt bandet sköta jobbet med att få fart på festen.

Många fester är det där brudparet eller toastmastern kommer fram till bandet och ska styra upp hur se ska lägga upp låtarna. Ofta med argumentet att "det är dags för ös nu!" Fast den äldre generationen inte har dansat färdigt kasedans än.

Har ni bokat ett bra band, inte kusinens garagegäng bara, då har de antagligen varit på många fler fester än ni, så låt de göra sitt jobb! Annars är det som att gå in till kocken under förrätten och säga: "Det räcker nu, nu måste något mastigt tungt fram direkt!" Medan kocken förklarar att måltiden är tre delar där var del har sin funktion.

Ja, du fattar nog.

Önskelåtar

Du och din partner kan alltid komma med önskelåtar men gör det innan du bokar. Pratar du inte om att ni har ett gäng önskelåtar innan bokningen kan bandet inte ställa sig till om de fixar låtarna eller det är extra jobb som eventuellt kräver extra betalning.

Så visst kan du alltid fråga, egentligen vad som helst, men bli inte arg ifall de inte skickar en repertoar till dig innan bröllopet (exempel/utdrag ska de kunna skicka, men inte hela) eller om du bokat bandet och därefter begär att de ska plugga in nya låtar och de vägrar. Det är nästan ett tecken på professionalitet att de inte gör precis vad som helst extra, då vet de att de örnar kompetenta och duktiga att de inte behöver vika sig för alla infall utan kommer göra ett bra jobb ändå.

/Per

20 apr 2015


Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)