Vad ska en göra när bandet slutat spela?

Jag har stött på flera idéer på vad som händer när bandet slutar spela och tyvärr är det vanligaste ingenting. Ibland vill brudparet ha det så och detta kommuniceras till gästerna och det är alldeles utmärkt så. Alla vet om att det är slut och alla blir nöjda.

 

Alltför ofta när bandet avslutar på sin överenskomna tid medan både gäster och värdpar så vill ha mer. Detta är tråkigt på flera sätt, mest för att ingen blir nöjd. Bandet är inställt på att packa ihop och ge sig hemåt efter en kvälls lång sejour och inte särskilt sugna på mycket mer än något enstaka extranummer. Gästerna tycker bandet är tradigt som inte vill lira mer och värdparet får en trist avslutning med negativa vibbar trots en ofta fantastisk fest.

 

Nä, se istället till att antingen ha förberett bandet om att spela en halvtimme till eller ha en musikanläggning med inspelad musik redo där musiken sätts igång direkt efter att bandet lirat sista låten. Inte att du då ska börja koppla upp musiken, allt måste vara förberett så det går smidigt utan avbrott som gör att gästerna trots allt ger upp och slutar dansa.

 

På detta sätt blir gästerna, bandet och värden/värdarna nöjda och festen kan, om en så vill, fortsätta långt in på småtimmarna.

16 mar 2015


Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)