Ska det vara live-band på studentfesten?Svaret jag som musiker kommer ge är alltid, ja! Ska jag resonera lite kring det så blir svaret fortfarande ja, men utifrån lite olika förutsättningar.

Studentfester ser så himla olika ut och beroende på det så blir behoven olika. Många studentfester pågår efter att de sprungit ut på skolan och sedan några timmar hemma i trädgården innan studenten ska dra vidare med sina studentvänner. Så musiken kan här förändra hela festen hemmavid efter hur du vill ha det.

Vill ni ha en förfest till att studenten drar vidare, då är det ett ösigt coverband som spelar välkända låtar som ni ska ha. Du bör kunna få bandet lite billigare eftersom det ofta handlar om max två timmars gig samt slut senast kl 22. Lyxgig för ett band.

Är du ute efter en trädgårdsfest med plock så passar kanske en jazztrio eller en trubadur bättre. Då kan du ha musik under nästan hela festen, i bakgrunden men också mer framträdande i slutet innan studenten ger sig av. Och varför inte bjuda gästerna som är kvar på en ösig kväll även efter huvudpersonen har lämnat?

Live-musiken gör nytta i vilket fall. En studentfest blir lätt en massa gäster som kommer och säger "hej och grattis, nu har du tagit studenten och jag ska snart hem för du ska snart vidare med dina vänner". Med musik kan du styra upp festen, även om det tidsmässigt blir en kort fest så kan du se till att den blir minnesvärd!

/Per

30 mar 2015


Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)