Live-musik eller inspelad bakgrund?Jag menar att detta är en fråga som handlar om vad du själv tycker. En del har en negativ inställning till allt vad bakgrunder är och det kanske jag själv har ur ett musikaliskt perspektiv men här pratar vi om festmusik!

Det viktiga här är vad framförandet gör för din fest. Vill du ha fullt ös och dans, då är det hur mycket dina gäster öser och går upp på dansgolvet som är ditt mätvärde. Då är det sekundärt om bandet inte lägger stämmor perfekt eller har inspelade bakgrunder.


Men är du ute efter ett band som lirar soft lounge-musik innan eller efter själva öset, vid tillfällen då dina gäster aktivt lyssnar och ditt syfte är att de ska njuta av musiken, då kan det vara viktigare att ett band sjunger stämmor snyggt eller att vistrubaduren har ett engagerande berättande i sitt sångsätt.


Det är därför jag tycker ett enkelt filmklipp på youtube från en riktig spelning är viktigare att se innan jag bokar ett band än vad en snyggt producerad demo där det gjorts en massa omtagningar. På klippet kan jag få en känsla av öset, och det är det jag är ute efter, inte ifall ett band har inspelad bakgrundsmusik eller ej.


/Per
Ett exempel på hur enkelt ett klipp kan vara men ändå säga mer än ett snyggt demo:

6 apr 2015


Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)