Fem tips för att få en bröllopsfest med ös!

I korthet:

1, servera snaps till förrätten.

2, våga skippa telegram.

3, be om korta tal.

4, ha ett dansande brudpar.

5, skjut presentöppningen till dagen efter.

Den långa förklaringen:

1, servera en snaps till förrätten. Nej, du ska inte fylla gästerna, du vill inte ha ett fylleslag men du vill att dina gäster ska bli varma i kläderna och lära känna sitt bordssällskap. Därför serveras en snabb snaps till förrätten, sedan behövs inte starksprit mer under middagen, konversationen är redan igång och isen är bruten inför festen efter middagen.

2, våga skippa telegram. De tar en massa tid, och om det är fullt upp med tal så är de viktiga, inte de som inte är på bröllopet. Brudparet kan läsa alla gratulationer och lyckönskningar efter festen.

3, be om korta tal. Det är brudparets fest och en för lång middag tar udden av Stämningen även om du är bästis med hela komikersverige.

4, brudparet måste dansa. Ett brudpar som inte själva återkommande dansar på sin fest kan inte räkna med att någon annan för heller. På ingen annan fest så är gästerna så beroende av värdparets delaktighet, och faktiskt vill vara så, som på ett bröllop. Du får det bröllop du är med och skapar.

5, presentöppning dagen efter. Förvarna redan i inbjudan dock, annars blir mormor Lisa besviken. Faktum är att detta tar sådan tid, att trots att det är roligt med presenterna för dig så är det inte det för gästerna, oavsett hur mycket de låtsas le och uppskatta att du avbryter en schysst fest med 45 minuters presentöppning.

Du får det bröllop du arrangerar. Många vill ha ett formellt bröllop med mycket traditioner och då passar inte alla ovan nämnda tips in, och det är helt okej. Ett formellt bröllop är inte fel men bygg inte upp din bröllopsplanering efter en formell mall och förvänta dig fullt ös fest. Då blir du besviken.

Dessutom, jag skriver "du" men jag hoppas ni är två som planerar ;)

15 feb 2015


Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)